Garden of Dreams, već dobro poznat domaćoj i regionalnoj publici po jednodnevnim događajima koji su ugostili neka od najvećih imena iz svijeta elektronske muzike, imat će svoje prvo festivalsko izdanje od 21. do 23. juna u Sarajevu! Ovaj trodnevni festival audio – vizuelne umjetnosti održati će se na tri kultne lokacije: brdo Hum, bašta Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine i Dom mladih. Imat će četiri glavna muzička dijela koja predvode neka od najaktuelnijih svjetskih imena elektronske muzike, uz nezaobilazne regionalne i domaće zvijezde! Prvu postavu čini francuski DJ i producent Oxiaiz čijeg su studija izašli planetarni hitovi «Harmonie», «Whole Life» ili «Housewife» u kolaboraciji sa Miss Kittin, a njegova legendarna traka «Domino», sada već klasik sa preko 39 miliona pregleda samo na YouTube-u, neizostavna je na playlisti svakog ozbiljnog DJ-a. 

Oxia – Domino:https://youtu.be/FO566BKY2Jc

U Sarajevo po prvi put iz Madrida stiže kompozitor, producent i DJ Pional, jedan od najboljih španskih predstavnika svoje scene. Uz njih dolazi i neprikosnoveni Lehar, kreativni autor znan sarajevskoj publici, koji je u kratkom vremenskom periodu uspio ostvariti prilično značajan utisak na elektronsku plesnu scenu. Setove spremaju i furiozni Italijani: Musumeci,OldericQubica, a premijerno će se publici Garden of Dreamsa predstaviti AlicanMurat Uncuoglu, najjači DJ-evi i producenti iz Turske, koji imaju i zajednički label «Teknikal Rotation», pod čijom etiketom izdaju respektabilni umjetnici dance muzike. Nastup će ubilježiti i Ruede Hagelstein, njemački DJ, producent, pjevač i tekstopisac, posebno zanimljiv po tome što je rezident u jednom od najpopularnijih svjetskih klubova – u berlinskom Watergateu. Iz Tel Aviva u Sarajevo stiže i Yotam Avni, omiljeni DJ izraelskih klubova, dok domaća odnosno regionalna ekipu ćine After Affair, zvanično najbolji DJ duo po izboru hrvatskog Ambasadora, omiljeni beogradski DJ Kristijan MolnarDJ JasminaG. EddTorres

Lehar – Tomorrowland:https://youtu.be/u4NbJWPBQe8

Ulaznice sa 50% popusta u prodaji do kraja marta ili do isteka zaliha!

Ograničen kontigent ulaznica sa nevjerovatnih 40% popusta, po cijeni od 49 KMdostupan je u sistemukupikartu.bai na svim prodajnim mjestima ovog sistema najkasnije do kraja marta ili do isteka zaliha, nakon čega će cijena biti viša. Informacije su dostupne i na zvaničnom Facebook događajuFestivala. 

Vijesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *