Regionalni fenomen Garden of Dreams, čiju ideju su prepoznali neka od najvećih imena iz oblasti elektronske muzike u proteklom periodu, doživjet će svoje prvo festivalsko izdanje od 21. do 23. juna 2019. u Sarajevu

Garden of Dreams – Hum: https://youtu.be/ffhsA04k4Fw

Zamišljen je kao trodnevni festival audio-vizualne umjetnosti, koji će se održati na tri glavne lokacije: Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Dom mladih i plato ispod repetitora na Humu. Festival će imati četiri glavna muzička dijela, koja će se dešavati tokom dana i noću. Prvog dana će biti održan večernji parti u Domu mladih, dok će drugog dana festival biti otvoren u punom kapacitetu i danju i noću, dok će u nedjelju biti održan dnevni završni parti u magičnoj bašti Historijskog muzeja BiH. Više informacija o Garden of Dreams festivalu, temi festivala, ali i imenima prvih izvođača, biće saopštene uskoro. Early bird ulaznice za kompletan festival već su dostupne putem sistema kupikartu.bai na svim njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 39 KM. 

Garden of Dreams – Historijski muzej: https://youtu.be/qoxXmuiQobw

Pored ovoga, paralelno sa navedenim dešavanjima, biće organizovano i niz radionica i obuka za mlade DJ-eve i VJ-eve. Cilj ovih radionica i obuka je prenos znanja i vještina od strane iskusnih profesionalaca današnjice, na mlađe generacije koje dijele istu strast za audio-vizualnom umjetnošću. Nadalje, tokom zadnjeg dana festivala, održati će se i panel diskusije u kojoj će učestvovati stručnjaci iz svijeta elektronske muzike, kao što su umjetnici i organizatori poznatih svjetskih muzičkih festivala. Paneli će biti platforma za razgovor o veoma ozbiljnim temama, kao što su zablude o elektronskoj muzici i njenim pratiteljima, podizanje svijesti o prevenciji korištenja opoidnih sredstava tokom festivala, uticaj različitih festivala na gradove i države u kojim se održavaju i slično. 

Cilj održavanja festivala jeste uspostavljanje zajednice ljubitelja elektronske muzike iz cijeloga svijeta, čija će adresa, bar tri dana svake godine, biti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a koja se već počela okupljati tokom održavanja jednodnevnih Garden of Dreams događaja na kojima su gostovali neki od najpopularnijih svjetskih umjetnika iz oblasti elektronske muzike, kao što su: Adriatique, Âme & Trikk, Butch, Chaim, Dixon, Henry Saiz, Hosh, Lehar, Sandrino. 

Vijesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *