Garden of Dreams otvara plesnu sezonu u Sarajevu nastupom jednog od najtraženijih DJ-eva i producenata današnjice, čovjekom koji je u vrhu svjetske elektronske scene, Patricom Baumelom.

Patrice Baumel je bio dugogodišnji rezident poznatog amsterdamskog kluba Trouw, a već preko 15 godina aktivno izdaje muziku čiji su remiksi doživjeli ogromnu popularnost kod nas, ali i u svijetu. S punim pravom možemo reći da će u Sarajevu 04. marta nastupiti zvijezda svjetskog kalibra, što publika, ali i grad zaslužuju.

Garden of Dreams od samog početka daje priliku novim i mladim talentima, a među njima su i dvije dame koje će ovu čarobnu noć nastupiti prve, DJ duo pod nazivom Lotus Lunar. Nakon uvertire ovog DJ dua, putovanje u noć nastavljamo s jednim od idejnih tvoraca Garden of Dreams pokreta, čija nas muzika hipnotiše i beskrajno pokreće, Bonjasky. Ovaj događaj će ujedno poslužiti kao uvod u ovogodišnje izdanje Garden of Dreams Festivala, a koji će prema najava organizatora ove godine okupiti svjetske zvijezde elektronske muzike i tako obogatiti turističku ponudu glavnog grada BiH.

“Iza nas su dvije teške godine, pandemija nas je usporila u ostvarivanju naših snova, ali nas nije zaustavila. Sada je vrijeme za nove velike izazove, izazove koji će nas vratiti na put iz 2019. godine kada smo glasovima publike proglašeni za najbolji regionalni festival. Već na ovom događaju ćemo publici pokazati naše novo “vizualno oružje” koje će biti sastavni dio svih naših događaja u 2022. godini. Ma već sada možemo reći će ovo biti najbolji Garden of Dreams događaj ikada.☺” – Darko Pandurević, PR Garden of Dreams.

Garden of Dreams događaji i Garden of Dreams Festival su već prepoznatljiv brand našeg grada, što su prepoznali i odgovorni iz Turističke zajednice Kantona Sarajeva. “Kako je turizam trenutno najbrže rastuća privredna grana, Visit Sarajevo ima za cilj unaprijediti turističku ponudu Kantona, čineći Sarajevo jednom od najpoželjnijih turističkih odredišta u Europi. S tim u vezi, Turistička zajednice Kantona Sarajevo prepoznala je vrijednost Garden of Dreams projekta i podržala ovaj događaj s ciljem promocije grada, te najave Garden of Dreams festivala koji će biti održan u mjesecu junu, a koji će privući turiste i posjetioce iz cijele regije u naš grad i državu.” – Poručuju organizatori. Limitiran broj early bird ulaznica za prvi ovogodišnji ples u Amfiteatru Doma mladih dostupan je na kupikartu.ba po cijeni od 20 KM. Požurite po svoju kartu, jer nije ih puno ostalo.