Umjetnički audio savez talijanskih producenata Fabija Giannellija i Alessandra Gasperinija – Glowal spaja uzburkanu atmosferu, zarazne ritmove i emotivne vokale, stvarajući jedinstveni zvučni identitet. U vrlo kratkom vremenu Glowal je očarao maštu zaljubljenika u elektronsku muziku i uticajnih trendsetera širom svijeta, etablirajući se kao dinamičan i napredan dvojac. Uz izdanja za Innervision, Diynamic, TAU, Sapiens i mnoge druge, kao i nastupe diljem Europe, Indije i Bliskog Istoka, koji su veoma traženi, njegova produkcija i uzvišena DJ izvedba zaslužuje univerzalno poštovanje. Prošlo je samo godinu dana, a Glowalovi pratitelji su sve brojniji. Marljiv, prirodan i prepun strasti prema svom zanatu, Glowal vrši popriličan utjecaj na elektornsku scenu.

Rođeni i odrasli u Italiji, i Alessandro i Fabio su bili pod utjecajem svoje starije braće. Alessandrov brat bio je promotor događaja u njihovom rodnom gradu Pisi, upoznao je mladog Alessandra s elektronskom muzikom, vodeći ga na svoje zabave. U međuvremenu, u Lecceu Fabiov brat je, s vremena na vrijeme, prikupljao ploče i DJ-eve na prijateljskim zabavama. Mladi Fabio se zaljubio u izvođače elektronske muzike iz bratove kolekcije kao što su Daft Punk, The Prodigy, Robert Miles. Kad su dovoljno odrasli, njih dvojica su počeli eksperimentirati u stvaranju i sviranju vlastite glazbe.

Glowal je rođen i stigao je na scenu 2018. godine. Od tada, njihovi ugled i status su rasli velikom brzinom, ohrabreni izdanjima poput „Flowers On Tears“ [Siamese] i „Division Control“ [Atlant].

Početkom 2019. godine njihov probojni cut „Cries“ objavljen je u 11. dijelu „Innervision“ vrlo cijenjenog Secret Weapon kompilacije. “Cries” je primjer Glowalog zvuka, bujne atmosfere, svečane ali upečatljive melodije i vješte produkcije s izrazito ljudskom jezgrom. To je glazba dizajnirana za pokretanje tijela, uma i duše. Nekoliko mjeseci nakon što su ‘Cries’ utabale stazu, duo je objavio svoj prvi cjeloviti EP s Exit Strategy. Čitav je paket dočekan sa širokim poštovanjem i pozitivnošću dajući potpuno Glowal iskustvo u tri različite kompozicije. Značajni vokali igraju ključnu ulogu u produkcijama Fabija i Alessandra, bilo da se radi o pametnom pripovijedanju ili stihovima koji se odnose na svijet u kojem živimo. Ovaj vokalni izričaj daje muzici dublju svrhu nego jednostavno pomjeranje na plesnom podiju.

U novije vrijeme njihovi produkcijski podvizi uključuju nevjerojatnu vezu s Adanom Twins za Diynamic’s Picture seriju . ‘My Computer’ zasjeo je ravno na prvo mjesto na Beatport- Indie Dance ljestvicama kada je objavljen i predstavljao je glavnu Solomunovu podlogu tokom većine 2019., što je uzrokovalo haos u klubovima i festivalima širom svijeta, a mnogi su ga prozvali jednom od pjesama godine.

Nakon toga, dvojac je objavio EP sa Adana Twinsom na TAU etiketi. „A. I. Razgovor je ponudio daljnji uvid u Glowal-ove poglede na svijet, a naslovna je traka posebno oštar i sažeti komentar ljudskog uništavanja vlastitog staništa, planete Zemlje. Oni su tako napravili remix moćne Agorije i BOg & GHEIST-a, stvarajući nezaboravne reinterpretacije koje kanaliziraju svoju naklonost lirskom sadržaju svojom urođenom sposobnošću da stvaraju zarazne melodije i očaravajuće ritmove. Njihovo posljednje izdanje je „Pressure“ na 12 dijelu Secret Weapons-ovog Innervisionsa.

Kao DJ-evi, Glowal djeluju kao jedna cjelina, koristeći dva para slušalica dok zajedno biraju i slušaju muziku, za razliku od standardnih back-to-back DJ-eva, radeći kao da simbiozu koju doživljavaju u studiju prevode u živo okruženje. Za njih obojicu važno je raditi kao ujedinjena sila, jer se njihove ideje i kreativna energija spajaju u jednu kako bi postigli uzbudljiljiv performans.

Do sada su nastupali u Londonu, Berlinu, Moskvi, Tel Avivu, Istanbulu, Milanu, Bangaloreu, Firenci, Dubaiju i mnogim drugim lokacijama širom svijeta.

Do sada je bio vrtlog, ali Glowal je tek počeo. Puni energije, ideja i strasti, oni se idu naprijed s namjerom da nastave dalje graditi vrhunsku reputaciji koju su već stekli. Spremite se za još više kvalitetnog sadržaja od Glowala, jer oni i dalje daju svoj jedinstveni zvuk na plesnim podijima širom svijeta.