Progresivni genije MULYA imao je ozbiljnu osnovu za komponiranje već kao dijete. S ocem koji je operni dirigent vaša sudbina je zapisana. Lekcije klavira i solfegga oblikovale su život ovog čovjeka sve do rane odrasle dobi. Nošen vjetrom progresivnog pokreta MULYA duboko ulazi u harmonije i melodije oko kasnih 2000-ih. Zadržavajući flow kotrljajućih synth linija i složenih produkcija, izašao je sa svojim prvim EP-om „Marvin“, u savršenom trenutku u izdanju MoBlack Records-a. Široki raspon umjetnika s A liste, iz različitih žanrova, svirao je ovu melodiju i stvorio ogroman val tokom ljeta 2017-te. Obećavajući početak pratila su sjajna izdanja na Super Flu’s Monaberry, koji i danas zvuči kao poruka budućih galaksija na kraju 2018. godine.

Remixi za Animal Trainers, Sabb, EP u Bog’s Atlantu i još jedan EP u Leharovom Multinotes-u jasno pokazuju da je “Marvin” bio više od munje u ljetnoj oluji.

Zato nemojte očekivati ​​ništa manje od teških bubnjeva, precizne produkcije i dubokih vibeova od čovjeka koji stoji iza imena MULYA.