Rođen je i odrastao na čarobnim ulicama Jeruzalema, a trenutno boravi u Tel-Avivu, glavnom gradu izraelske elektronske muzike. Već u mladosti nadahnuo ga je čist zrak i moćna energija koja je kružila gradom, a tokom godina Roy Rosenfeld postajao je sve kreativniji.

Tako je muzika i njeno stvaranje postalo središtem njegovog života. Roy je počeo svirati i stvarati elektronsku muziku, razvijajući različite kvalitete i stilove, uzbudljive i šarene, koji se kombinuju nepreglednim i raznolikim muzičkim spektrom koji house i techno muzika mogu ponuditi. Bilo da je riječ o dreamy, progresivnom, melody, balearnom, percussive i mikro house-u ili hipnotizirajućem minimal technu – stvarno nije važno, sve ima jedinstveni zvuk Roya Rosenfelda.

Svoje prve korake kao DJ napravio je kao rezident jeruzalemskog plesnog bara i nastavio je nastupati na većim pozornicama širom Izraela, od festivala na otvorenom do tamnih podruma i vodećih plesnih klubova u velikim gradovima. Od tada su ga njegova strast i muzički talenti izložili ogromnoj publici širom svijeta – od Meksika, Argentine i Brazila, ili sjevernije do Kanade, zaustavljajući se u Berlinu, Francuskoj i većini Europe, pa sve do Singapura, preko Ukrajine i Rusije. Ukratko, gdje nije bio?

Imao je suradnju sa velikim brojem diskografskih kuća, nekim od vodećih kompanija na sceni elektronske muzike. Među njima ćete naći nekoliko traka na izvanrednoj etiketi „All Day I Dream“ (Lee Burridge), kao i hipnotizer na ploči Lost & Found (Guy J). “Epika”, koju je producirao s Guyem Mantzurom, a koja se smatra jednom od najvećih himni 2015. godine, objavljen je na veličanstvenim albumima “Kompakt” (Michael Mayer). Također je odgovoran za nekoliko underground hitova za legendarne “Systematic Recordings” (Marc Romboy), poput “Ahava” i “Tikkva” (2017.) koje su objavljene u isto vrijeme, ali šlag na torti je zasigurno ‘Systematika’ (2016), nastala u suradnji s Mantzur-om, koja je brzo postala uzbudljiva himna diljem svijeta.

Osim što se vratio na glavnu etiketu “All day I dream” sa svojim veličanstvenim ‘Rumbala EP-om’, Roy je nedavno objavio ono što se već smatra jednom od najvećih himni 2019. godine, ‘The Biggest Heart’, objavljen na novoj etiketi Lee Burridgea “TRYBESof” u junu prošle godine. Neki bi rekli da je to soundtrack filma “Burning Man”, istovremeno osvajajući srca na plesnim podijima širom svijeta.

Dok je ‘The Biggest Heart’ bio u punom zamahu, Roy je objavio još jedan EP, ovaj put na novoj etiketi Sébastiena Légera “Lost Miracle” koja uključuje i A-stranu ‘Hypnosa De La Rosa’. B strana ‘Creme’ njegova je prva traka, suradnja s francuskim maestrom Sébastienom Légerom.

Imajući mnoštvo najboljih hitova na prodajnim ljestvicama, osvajajući takmičenja, nagrade i surađujući s nekim od najcjenjenijih umjetnika, Roy je stekao veliko priznanje i podršku velikih zvijezda, poput: Solomuna, Dixona, Lee Burridge, Black Coffee-a, Guy Gerbera, Maceo Plexa, Richie Hawtina-a, Laurent Garniera, Michaela Mayera, Guy J, Hernan Cattaneo-a, Johna Digweeda, Luciana, Stephana Bodzina, Jorisa Voorna i mnogi drugi. Pa čak i Tiesta, Armina Van Buurena, Deadmau5-a i Groove Armada.

Uz takve uspjehe, Roy još uvijek pronalazi vrijeme za prepun DJ raspored, a 2019. svjedoči ogromnom potražnjom cijelog svijeta za njegovim neponovljivim zvukom. Njegov poznati američki debi uključivao je nekoliko predstavljanja s “All Day I Dream” koje je također izveo na Ibizi i u Mykonosu. U 2019. bilježi nastupe i na Tomorrowlandu (BE), We Are Lost Festivalu (NL), EchoWaves Festivalu (GE), “Return to Rio” (AU) i “Nom” (ESP) i mnogi drugi.

“Ovih dana ima puno žanrova i stilova na elektroničkoj sceni koji čine da je naš um privržen i zaglavljen u “pravilima” tih muzičkih žanrova. Uvijek možemo slijediti te stilove i od njih puno naučiti, ali uvijek zadržite posebno mjesto za naš jedinstveni zvuk i stil. Trebamo čuvati i zaštititi jedinstvenost i posebnost svakog od nas. Ne dopustite da to prođe pored vas. Vjerujem da je to put do uspjeha.” – Roy Rosenfeld.